Protest Demonstration mot Itiopien regim(demonstration in Stockholm)

12313641_10102015264605373_2117413209855002095_n

Vi, Oromoo och andra vill uppmärksamma Er på Tigrean People’s Liberation Fronts (TPLF) brutala massaker av Oromoo befolkning, den största befolknings gruppen i Ethiopien och för att få ert stöd för ett stopp på detta. Söka Ert stöd att säga stopp till TPLFs brutala massaker av Oromoo befolkningen i Etiopien.

TPLF, minoritet regimen, bestående av Tigray befolkning har förföljt, fördrivit, arresterat, lemlästat och mördat åtskilliga invånare tillhörande Oromo och andra etniska grupper i Etiopien sen den kom till makten med militära medel 1991.

TPLFs omfattande land grabbing från Oromoo bönder har lett till fredliga protest demonstrationer av utan motstycke i hela Oromia sedan november. TPLF’s svar blev en urskillningslöst mördande av barn/unga, gamla/äldre, kvinnor, bönder, med mera. Mer än 500 av Oromoos fredliga demonstranter har blivit mördade sedan november. Tusentals är svårt skadade, handikappade, lemlästa, med mera.  Tio tusen tals är arresterade och torteras nu medan detta papper skrivs. Till råga på detta har TPLF regimen tillsatt militart styre i hela Oromia och stängt av all massmedial kommunikation och fortsätter med sina mordorgier. Den civil administrationen i Oromia regionen är suspenderad. Olika organisationer och Tigrean People’s Liberation Front stater har kritiserat TPLF’s handlingar.

Flera internationella och regionala männskorättsorganisationer som Amnesty international (AI), Human Rights Watch (HRW), Human Rights League of the Horn Africa (HRLHA), Oromoo Support Group (OSG), EHRC, etc. har publicerat flera dokument som bevittnat dessa illdåd.

https://www.amnesty.org/en/documents/afr25/006/2014/en/

https://www.hrw.org/world-report/2016/country-chapters/ethiopia

http://www.ayyaantuu.net/european-parliament-motion-for-a-resolution-and-resolution-on-ethiopia-20162520rsp,

Vi vädjar till Svenska regeringen, Politiska partier, nationella och internationella organisationer samt alla som har möjlighet att påverka den aktuella katastrof situationen att göra sitt yttersta innan det är för sent.

Vi vill mycket gärna skicka en speciell begäran till representanter av regeringen, politiska partier, människorättsorganisationer, olika massmedia personligheter och företag, med mera för att delta i vår protest demonstration 11 mars 2016 från klockan 11:30 – 14:00.

Contact: Gurmuuoromoo.swidin@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s